Olasz hetek
2024.04.17.-2024.04.30.
Olasz saláta 3500 Ft
Saláta, rukkola, kokték paradicsom, pisztácia, mozzarella, érlelt sonka, pesztós olíva olaj, fűszeres kruton
All.: földimogyoró, szója, LM tej, diófélék, szezámmag
Nyomokban: zeller, mustár, csillagfürt
Baconba göngyölt nyúlgerinc 6600 Ft
Baconba göngyölt nyúlgerinc tejszínes fokhagyma mártással, pesztós rizzsel
All.: földimogyoró, diófélék, szezámmag, szulfit
Nyomokban: zeller, mustár
Pisztáciás vegán panna cotta 2500 Ft
All.: földimogyoró, szója, diófélék, szezámmag
Nyomokban: zeller, mustár
Glassful Grandeur
A szőlőt bio módszerekkel termelték, melynek nagyon szigorú követése és szabályrendszere van Olaszországban (=Naturalmente). Pont olyan bor, ami manapság nagyon keresett, azaz a friss, üde, gurulós gyümölcsökkel és keleti fűszerekkel teli, könnyen érthető és iható, de azért markáns, esetleg nyáron is (enyhén behűtve) vígan fogyasztható vörösbor. Érdekes fajtasajátosság a viszonylag markáns tannin és a korty végén megjelenő kesernyés ízérzet, mely talán leginkább a vadmeggyhez vagy egy nem túlságosan megpörkölt babból készített kávéhoz hasonlítható.
2024.04.17.-2024.04.30.
A Glassful Grandeur keretein belül minden második héten kivételes bor kerül a poharakba, hogy élvezhessük az italok sokszínűségét. Ezek a borok itallapunk ékkövei, viszont most lehetőség nyílik pohárral is kóstolni olyan tételeket, melyeket év közben csak üveggel árulunk. Csatlakozzon hozzánk, ahol a borok történetet mesélnek el!
Dal Cero Vermentino Chardonnay (Olaszország, Toszkána, 2022, száraz) 1200 Ft/1dl 8400 Ft/üveg
E bor esetében rögtön egy érdekes, talán kissé meghökkentő cuvée-t kóstolhatunk, hiszen a Vermentinot igeny ritkán házasítják a Chardonnay-vel. Illatában harsány, tropikális, narancsos, sárgabarackos aromákat vonultat fel, ízében friss, ropogós savakkal bír, az illat gyümölcsei térnek benne vissza. Lendületes, fiatalos bor.
Csak Tállya Furmint (Tokaj, 2021, száraz) 1100 Ft/1dl 7700 Ft/üveg
Andezit alapú, erős dőlésszögű, viszonylag magas tengerszint feletti magasságú, nyugati fekvésű dűlő a Vároldal, ahol 1960-as években telepített szőlőn termelik a furmintot. Kíméletes eljárással készítik: minél kevesebb fejtéssel és beavatkozással kerül a palackba, így megőrizve a termőhely és a fajta jellegét.